Börja spela innebandy

Det är väldigt viktigt att man rör på kroppen, åtminstone ett par gånger i veckan. Det är bra för hjärtat, för lungorna och för det allmänna välbefinnandet. Hjärtat är en muskel som likt alla andra behöver tränas för att inte bli svagare. Det finns många olika metoder för att röra på kroppen och det gäller att hitta något som passar de individuella förutsättningarna bra. Men man kan göra allt från att klättra och paddla till att bara promenera eller småjogga.

Många vänder sig till bollsporter för att få sina rörelsebehov mättade och då är det framför allt fotboll som lockar, men en sport som växt både stort och snabbt under 2000-talet är innebandy. Barn har under en lång tid redan spelat en variant av landhockey utomhus med en hockey- eller innebandyklubba och en innebandyboll som är stoppad med en påse. Då det inte har funnits så många klubbar eller hallar har man fått nöja sig med det, men i takt med tillväxten av innebandyn har man kunnat locka till sig många ungdomar att spela innebandy under organiserade former.

Det som är så kul med innebandy, förutom spelet i sig, är den gemenskap man skapar inom ett lag. Man känner en tillhörighet när man åker tillsammans till träningar och matcher. Många klubbar ordnar även så att man kan köpa identiska väskor och kläder från printer.se för att gemenskapen och lagkänslan ska stärkas ytterligare. Sverige har alltid legat i framkant när det gäller innebandy och har vunnit åtta av de tolv VM som spelats hittills. Samtidigt växer den svenska innebandyligan för varje år och är nu en liga som lockar till sig stjärnspelare från utlandet, som en krydda till de inhemska stjärnor som redan finns här.

Det finns även möjlighet att starta ett lag i det som kallas för Korpen. Det innebär att man kan starta ett lag på sitt företag eller bara samla ihop ett gäng kompisar och spela seriespel mot andra företag eller kompisgrupper. Det är en utmärkt möjlighet att få fart på kroppen efter en arbetsdag och kommer garanterat bli ett samtalsämne i lunchrummet. Som en bonus stärker det även gemenskapen på arbetsplatsen.

Om det låter intressant så kika in på Korpens hemsida för att se var du hittar den närmsta innebandyligan för Korpenlag. Sedan gäller det bara att jaga intresserade medspelare på din arbetsplats eller bland dina vänner, men för det mesta brukar det inte vara något större problem.

Sätt igång och undersök med en gång. En positiv sak med innebandy är även att det inte är dyrt, det enda man behöver är en klubba och boll. Så försök ta arbetskamraterna med ut på innebandyplanen och skapa framgång samtidigt som den framgången kan stärka atmosfären på arbetsplatsen.