IKSU Innebandy

Innebandy är en förhållandevis ung idrott i Sverige, men det tog inte lång tid för den att etablera sig som en oerhört bred sport med många utövare både i norr och söder. En av de mest anrika klubbarna är IKSU i studentstaden Umeå. Att framgångarna fortsätter är kanske inte så konstigt med tanke på att innebandy är en så populär studentsport. Umeå har heller inte riktigt lyckats etablera sig som ett topplag i ishockey så därför fanns utrymme för innebandyn att växa som publiksport. På herrsidan, och särskilt på damsidan har det gått finfint.

Bäst i Sverige

Att lyckas med att gå hela vägen och vinna det där efterlängtade SM-guldet är inte så lätt. Många bitar behöver falla på plats för att vinna den slutgiltiga och direkt avgörande SM-finalen i innebandy, där allting avgörs i en enda match istället för en lång finalserie. Men för IKUS:s damer gick det vägen tidigare i våras. Under en lördag i april i våras gjorde de vad de hade satt upp som mål med sin säsong och lyckades med det otroliga. I självaste Globen i Stockholm blev de svenska mästare efter en fantastisk finalmatch! Motståndarlaget från Dalarna, KAIS Mora, räckte inte riktigt hela vägen fram och fick se sig besegrade med tydliga siffror. IKSU tog hem det hela med 4-1 inför över 10 000 åskådare på plats i Globen.

Tung förlust och nya tag för KAIS Mora

För motståndarlaget KAIS Mora var förlusten extremt tuff eftersom de förlorade den fjärde raka finalmatchen på fyra år! En sådan förlustrad svider förstås lite extra. Desto gladare var tjejerna i IKSU. Deras lagkapten utbrast till och med till en välkänd tv-kanal att de vann för att de var världens bästa lag. Huruvida det stämmer eller ej kan det nog råda delade meningar om, men just den där dagen i april i våras kan det mycket väl varit något som stämde. Snart är en ny säsong på gång, även om mycket fortfarande återstår av sommaren. Att besöka en innebandymatch i högsta serien är något som fler borde testa eftersom stämningen brukar vara hög. en bäddsoffa är perfekt att slappa i framför matchen för den som hellre ser matcherna avgöras på tv.