Svenska Innebandyförbundet

Den första innebandyklubben i Sverige och världen, Sala IBK, bildades som bekant år 1979. Bland de som var med och grundade klubben fanns Crister Gustafsson, som också var involverad i att bilda Svenska Innebandysällskapet. Detta sällskap kan sägas ha varit Innebandyförbundets föregångare, då det skötte regler och samordning inom sporten fram tills dess att förbundet bildades. Detta skedde i november 1981, även om förbundet till en början endast var en del av Svenska Landhockeyförbundet. Det dröjde dock inte länge innan Svenska Innebandyförbundet blev ett fristående förbund, som valdes in som medlem i Riksidrottsförbundet. Det skedde år 1985, och Svenska Innebandyförbundet blev då den 58:e förbundsmedlemmen i Riksidrottsförbundet. Förbundet har sitt kansli i Solna utanför Stockholm.

Sedan dess har både svensk innebandy i stort och Svenska Innebandyförbundet i synnerhet rönt stora framgångar. Förbundet har till exempel tilldelats utmärkelsen Årets idrottsförbund två år, 1996 och 2007, av Sveriges centralförening för idrottens främjande.

Om man börjar spela innebandy som barn är det med andra ord två saker man måste tänka på: att bli medlem i en förening som i sin tur är medlem i Svenska Innebandyförbundet, och att köpa träningskläder och utrustning som är lämpade för just innebandy. Det sistnämnda kan du hitta på kidsbrandstore.se, där det finns mängder med kläder från kända märken, som Ralph Lauren, för barn.