Börja spela innebandy som barn

När ett barn börjar spela innebandy är det vanligtvis föräldern som har tagit initiativet och tagit kontakt med ledarna eller de ansvariga i en innebandyförening med verksamhet i närheten. Det är också det bästa första steget man kan ta för att börja med sporten, eftersom man från dessa personer kan få information om prova-på-tillfällen, vilken utrustning som krävs, hur mycket sporten kostar och alla andra frågor man har när man börjar en ny sport.

Det man oftast måste ha med sig själv till ett prova-på-tillfälle är ett par gympaskor för inomhusbruk och träningskläder. Om man sedan börjar med sporten är det att rekommendera att man köper särskilda skor för innebandy. Klubba och skyddsglasögon (vilket vissa föreningar kräver) kan man oftast få låna från klubben innan man har bestämt sig för om man vill fortsätta eller inte.

Något som är viktigt som förälder, oavsett vilken sport barnet provar, är att inte tvinga barnet att fortsätta om man märker att de inte tycker att det är roligt. Då kan man istället låta barnet prova andra aktiviteter, gärna flera samtidigt. Det behöver inte bara handla om olika sporter; även att spela teater, att spela ett instrument eller att påta i ett växthus är aktiviteter som kan få ett barn att utvecklas och växa.