Svensk innebandy – Något av det bästa i världen

 

Nu har det redan nämnts hur bra Sverige är i innebandy då det gäller den övriga världseliten. Egentligen är skillnaderna så stora på herrsidan inom denna sport att det känns fel att säga världseliten. Här är det egentligen bara Sverige som kan titulera sig bäst och sägas ligga på en mycket överlägsen nivå. Dock är det så att intresset för innebandy ökar på många platser i världen, så det finns ingen säkerhet i den position som Sverige har idag. floorball-494825_1920Denna kan vara ett minne om några år, men just nu kan alla helt enkelt spegla sig i glansen över att vara på den absoluta toppen i världen. Egentligen är det ganska lustigt att Sverige kan vinna över 10 VM-guld, och sedan helt plötsligt under årens lopp ha förlorat två VM-guld till Finland.

Finland är det andra landet i världen då det gäller innebandy, och här utvecklas också denna sport snabbt. Att just Sverige och Finland, Tjeckien och Ryssland är bra på innebandy hör förmodligen ihop med att det härstammar från de två vintersporterna bandy och ishockey. Detta betyder att alla som har detta som Vintersport, också kommer att vara de som redan har snabbheten och stil på dessa sporter i kroppen. Någon annan förklaring är svår att finna. Nu kommer detta också att förstärkas med att innebandy också är stort i de stora ishockeynationerna Kanada och USA, vilket också ger ett klart tecken på att det finns ett samband.

Hur som helst är det Sverige som är bäst i världen, och detta gör då att det skapas enorma möjligheter inom denna sport för alla som är intresserade. Är det sedan så att du visar dig vara bra på sporten så kommer det inte att dröja länge innan du blir påstött av en klubb som vill ha dig som spelare. Här kan det vara så att det bland sporter i Sverige är ett av de val där det finns de bästa och snabbaste möjligheterna att slå sig fram. Nu kommer detta dock inte att vara enklare än i någon annan sport, då det alltid kommer att krävas kunskap, hård träning, motivation och talang för att du ska bli en spelare att räkna med. Det är dock garanterat något för den sugne att prova på.