VM i innebandy

Prag i solnedgång

Innebandy är en populär sport i Sverige men är totalt okänd på andra platser i världen. På engelska heter sporten floorball och börjar spelar på andra platser även utanför Europa. Rolig fakta om just innebandy är att det har börjat bli populärt i Asien i länder som till exempel Japan och Korea. 2018 hålls VM i innebandy mellan 8:onde december till 9:onde december. Det är då det avgörs vilka som är det bästa laget för året. Detta världsmästerskap anordnas av Floorball Federation (IFF). Floorball Federation (IFF) är det internationella förbundet för innebandy och det är de som sätter alla lagar och regler för hur sporten ska utföras internationellt. Förra året vann Sverige som är regerande mästare med 6 raka segrar.

Prag i solnedgång

Innebandy är inte en sport som man direkt tänker ska vara farlig eller orsaka många skador. Dock är sanningen annorlunda. Den absolut vanligaste skadan är att man ramlar på planen och skrapar upp ben och armar. Den brännande känslan kommer nog alla ihåg som hade gympa i skolan när de var små. Sedan ett par år tillbaka har det blivit obligatoriskt för ungdomar som spelar innebandy att ha skyddsglasögon. Det har funnits fall få spelare skadat ögonen så illa att man inte har kunnat rädda ögonen. I andra fall är det tänderna som råkat illa ut när spelare hamnar i närkamp. Att fixa akuttid till tandläkare Stockholm kan vara bra om olyckan har varit framme. Det finns då kliniker som har öppet även på kvällarna så om man har råkat illa ut på en match eller träning så kan man fixa det snabbt och slippa gå runt med en fattande tand. Ett sätt att förebygga det här problemet är att man använder tandskydd när man spelar, men det är inte så vanligt i innebandy. Man kan även köpa knäskydd så att man slipper problem med skador i knäna.

Nykomlingar och veteraner inom innebandy

Prag på kvällen

Sverige har som sagt varit regerande mästare i flera år när det kommer till innebandy. Förra VM vann de sin sjätte raka seger när de slog Finland i finalen. Prag satsar stort inför VM och säger att de räknar med att locka över 200.000 åskådare. Det här är väldigt spännande i och med att innebandy varit en relativt liten sport om man jämför med hockey eller fotboll. I år är det Tjeckiska innebandyförbundet som arrangerar VM i innebandy och de har stora visioner för eventet. Med en budget på 2 miljoner euro är det här en av de största satsningarna på ett innebandy-event i innebandyns historia. Målet är att bli en av de 15 största idrottsevenemangen i världen. Om de kommer lyckas återstår att se. Då det kommer hållas i Europa så finns det goda möjligheter för svenskar och andra européer att besöka VM. Och med tanke på att innebandy blivit en stor sport i vissa länder i Asien kanske det är en del besökare som reser långa vägar för eventet. Innebandy är även populärt i USA och Kanada.