Svenska innebandyligor

Bra fysik är viktigt

Innebandy är Sveriges tredje populäraste sport efter fotboll och futsal. Den har över hundra tusen utövare från motionärer till elitnivå. De som är medlemmar i klubbar och tävlar spelar i någon form av liga eller serie. Det finns ett antal sådana serier i Sverige och de är separerade baserat på skicklighet och kön. Alla herrserier har en motsvarande damserie. Den högsta serien motsvarande fotbollens allsvenska heter svenska superligan (tidigare elitserien). Serierna går därefter nedåt från division 1 till division 7. Om ett lag spelar bra en säsong har de möjlighet att flytta upp till en högre serie, och om det går dåligt kan man halka ned. Svenska superligan är en professionell liga i den meningen att det finns pengar att tjäna för den som är duktig, men få kan leva på inkomsten.

Spela innebandy på heltid

Frilansa för extra pengar

Om du vill satsa på en idrott på allvar men är orolig för att pengarna inte ska räcka till kan någon form av frilansarbete vara svaret. Det finns tjänster på internet som låter dig fakturera utan företag så att du slipper tänka på skatt och moms. Perfekt om du till exempel gillar att fotografera och vill jobba lite extra på bröllop och studentfester. Ett annat alternativ är att vara timvikarie några dagar i veckan för att få in lite extra pengar. Om man har tillräckligt mycket ork och driv så brukar den ekonomiska situationen lösa sig.

Innebandy är för alla

Oavsett hur gammal du är, din idrottsbakgrund och ambitionsnivå så finns det innebandyklubbar som kommer passa dig perfekt. Om man jämför en sån här film som visar korpeninnebandy med hur det ser ut i SSL och Europaligan blir det tydligt att hela spektrat finns tillgängligt, så om du är det minsta intresserad av innebandy så borde du genast söka upp en lokal klubb och provträna. Det är kul, lagom våldsamt och superbra konditionsträning.